Finalitzen les obres de consolidació d'urgència al conjunt monumental d'Olivella

Dijous, 10 de febrer de 2022 a les 00:00

La Diputació de Barcelona ha finalitzat les obres de consolidació d’urgència del conjunt monumental de l’església de Sant Pere i del Castell Vell d’Olivella amb l’objectiu d’aturar el seu procés de degradació mitjançant l’estabilització i consolidació de les estructures. L’actuació ha anat a càrrec del Servei de Patrimoni Arquitectònica Local (SPAL).

L’actuació ha comportat també l’excavació de l’accés al temple que ha permès documentar una graonada inscrita al gruix del mur, s’han sanejat uns clapers adossats a la façana de ponent i acondiciat el corriol que comunica l’església de Sant Pere amb el recinte sobirà del Castell Vell que se situa al cim del Puig Molí instal·lant-t’hi una barana de fusta. Les actuacions s’han executat seguint els criteris definits pel pla director del conjunt monumental, amb un cost de 36.000 euros, finançat per la Diputació de Barcelona a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local i del Parc del Garraf.

Entre el 2014 i el 2019 s'hi van realitzar intervencions arqueològiques a través de camps de treball organitzats per l’Ajuntament d’Olivella, en col·laboració amb la Direcció General de Joventut i el finançament del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona (SPAL). El 2015 aquest Servei va encarregar la redacció del Pla Director del Conjunt Monumental a petició de l'Ajuntament.

En aquesta línia, fa uns dies que l’Ajuntament d’Olivella ha rebut la notificació de l’acord de la Comissió de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el qual aprova el Pla Director del Conjunt Monumental del Castell Vell d’Olivella i a través del quan es fixen els criteris de les actuacions que es poden dur a terme o no en aquest recinte arqueològic.

A més a més, el consistori ha tornat a sol·licitar la subvenció que atorga la Diputació de Barcelona per a actuacions a fer al llarg del 2022, per invertir-la en una direcció arqueològica per continuar amb l’excavació arqueològica a l’església de Sant Pere.

Darrera actualització: 10.02.2022 | 14:55