Es prorroguen fins al 9 d'abril les mesures per a la contenció de la Covid-19

Divendres, 26 de març de 2021 a les 13:12

A partir del dia 15 de març, la Generalitat de Catalunya va posar en marxa algunes modificacions de les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, obrint algunes activitats. L’estancament dels indicadors epidemiològics i assistencials fan que a partir del dia 26 de març es paralitzi l’obertura i es mantinguin les mesures. Aquestes romandran vigents fins al proper dia 9 d’abril (inclòs).

Les modificacions principals van ser:

- Mobilitat: obertura de la mobilitat a tot Catalunya per a totes les bombolles de convivència i manteniment del confinament nocturn de les 22 h a les 06 h.

- Reunions socials d’un màxim de 6 persones excepte que siguin convivents.

- Comerç: reobertura de dilluns a diumenge del comerç no essencial de menys de 800 m2.

- Esport: represa de les competicions federatives regulars sub 16.

- Manteniment de l’obertura continuada de la restauració de 07.30 h a 17 h.

- Represa d’activitats culturals i populars.

Informació al detall

Setmana Santa: del 26 març al 9 d’abril

Es manté el tancament perimetral de totes les comunitats autònomes així com el confinament nocturn i la limitació de les reunions de grups de persones en espais públics i/o privats.

Activitats socials

Limitació a 6 persones en trobades socials excepte que siguin convivents.

No obstant això, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Mobilitat

Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar.

La mobilitat entre comarques es permet sempre que sigui amb la bombolla de convivència i mantenint les mesures que fan referència a les reunions i trobades de caràcter social i familiar.

Confinament nocturn

No es pot circular pel carrer des de les 22 h a les 06 h, excepte per causes justificades.

Empreses

S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.

Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

Hostaleria

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 h a 17 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Interiors: oberts amb el 30 % de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 h a 17 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Activitats culturals

Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50 % de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50 % de l’aforament.

Es poden reprendre les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’han de respectar les mateixes limitacions d’aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

Comerç i centres comercials

30 % de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.

Establiments i locals comercials de més de 800 m²: aplicació de l’aforament sobre aquesta superfície màxima.

Esport

Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure i piscines oberts amb un aforament màxim del 50 %.

Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30 %. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors.

Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars federades de qualsevol edat. En aquestes competicions està permesa la presència de públic amb la limitació del 50 % d’assistents a l’aire lliure i el 30 % en espais tancats i sempre amb seient preassignat.

Activitats recreatives

Equipaments cívics: permeses activitats a l’aire lliure de tipus físic o d’entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d’un màxim de 6 persones.

Oberts:

  • Parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50 %.
  • Salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir amb limitació de l’aforament del 30 %, amb un màxim de 100 persones, garantint la ventilació mínima. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s’amplia a 250 persones (dins el 30 % de limitació de l’aforament). Els clients han d’ubicar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 m entre diferents grups. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració.

Tancats: espais infantils lúdics interiors, parcs d’atraccions.

Universitats i escoles

Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l’augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 30 % de l’alumnat de cada universitat.

Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l'activitat presencial.

ESO, Primària i Infantil: presencialitat plena.

Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle Infantil fins a Batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Darrera actualització: 26.03.2021 | 14:30