Es posa en funcionament la portada d’aigua potable a Mas Mestre

Divendres, 31 de març de 2023

Aquest divendres 31 de març de 2023, s’ha posat en marxa oficialment la portada d'aigua potable (Aigua Ter-Llobregat) a Mas Mestre. La presentació ha comptat amb la secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, que ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament; el cap de la demarcació territorial de Barcelona de l'Agència Catalana de l'Aigua, Josep Maria Aguiló; l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo; i el regidor de Medi Ambient, Jonay Reguera.

A més, han explicat el projecte des del punt de vista tècnic el director de l’obra de l’empresa Calaf Constructora, Òscar Fargas; la gerent territorial d'Agbar Penedès-Camp de Tarragona, Raquel Pallach; i l’enginyer de l’Ajuntament d’Olivella, Josep Sánchez.

A l’acte de presentació i visita al nou dipòsit de Mas Mestre també han assistit alguns representants de les associacions de veïns del municipi.

La secretària d'Acció Climàtica ha explicat que “hem incrementat la garantia en el subministrament del municipi i, alhora, hem diversificat les fonts, amb la qual cosa hem augmentat la capacitat de resiliència davant situacions de sequera, com la que patim actualment”.

Per la seva part, l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, ha destacat la “forta inversió que ha fet l’ajuntament per garantir el subministrament d’un servei bàsic a la ciutadania i millorar l’eficiència, que amb el pressupost d’Olivella suposa un gran esforç.” “Ara hem de continuar treballant per renovar la xarxa d’aigua que arriba als domicilis i, per això, necessitem la col·laboració econòmica de la Generalitat de Catalunya”, ha demanat a la secretària d'Acció Climàtica.

L’alcaldessa ha conclòs que “aquesta és una aposta d’aquest govern municipal per endreçar els serveis que necessita Olivella, que són inversions elevades i poc vistoses per a la ciutadania, però que contribueixen a tenir la infraestructura bàsica en condicions.”

De la xarxa als dipòsits

Les obres de la portada d'aigua potable (Aigua Ter-Llobregat) a Mas Mestre han consistit en la construcció d'una xarxa que comunicarà el dipòsit d'ATL de Can Surià amb el dipòsit Vell de Mas Mestre.

Aquesta urbanització era l'única del municipi el subministrament de la qual no era d'ATL, ja que fins ara s'abastia mitjançant aigua de pou.

Aquest projecte contribueix a fer que la xarxa de distribució d'aigua potable sigui més eficient i millori el rendiment general, garantint el subministrament d'aigua.

Entre les actuacions previstes, s’han eliminat sis dipòsits, s’han construït dos de nous amb capacitat suficient per garantir el subministrament, i s’ha renovat part de la xarxa de distribució.

El cost total de les obres ha estat d'1.499.286,36 euros, dels quals 500.000 euros han estat assumits per l'Agència Catalana de l'Aigua i la resta de la inversió ha anat a càrrec de l'Ajuntament d'Olivella.

Darrera actualització: 31.03.2023 | 18:53