Es crea un servei de cangur, puntual i gratuït, a Olivella per facilitar la conciliació familiar

Divendres, 24 de març de 2023 a les 00:00

El Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Cubelles i Olivella posen en marxa el nou servei de cangur municipal “Espai Concilia, temps per cures i per tu”. Aquest servei s’ha creat amb la finalitat d’oferir a les famílies d’aquests municipis un suport puntual en la cura dels infants per facilitar la corresponsabilitat social, laboral i familiar, així com també la conciliació de les diverses esferes de la vida.

Aquest suport s’ofereix en dues modalitats: servei de cangur en espais municipals i servei de cangur a domicili o en dependències municipals. En les dues modalitats l’accés serà de caire universal, és a dir que hi podrà accedir qualsevol família d’aquests municipis i es prioritzaran especialment les persones que necessiten més suport: dones víctimes de violència masclista, dones migrants, dones en situació d’atur de llarga durada, dones majors de 52 anys, famílies monoparentals i famílies amb responsabilitats de cura acreditades.

El servei ofereix un suport puntual, no continuat, i cada infant en podrà gaudir un màxim de 15 hores mensuals. La idea és proporcionar un espai perquè, de manera esporàdica, les famílies puguin tenir un suport en la cura dels seus infants i, alhora, disposin d’un temps per a altres tasques o activitats.

El servei de cangur en espais municipals s’adreça a famílies amb menors de 3 a 14 anys i ofereix un espai d’acollida en cada municipi, amb jocs de lliure accés, tallers i activitats d’animació sociocultural, lloc per fer deures i per lectura. L’horari d’aquest servei és de dilluns a divendres entre les 16:30 i 19:30 h, i els dissabtes entre les 09:00 i 14:00 h.

El servei de cangur a casa o en dependències municipals s’adreça a famílies amb menors de 0 a 14 anys, i consisteix en la cura d'infants, amb un màxim de 4 hores, quan les dones o famílies tenen citacions o gestions de caràcter ineludible i no poden disposar d’altres recursos.

En el cas de la cura de menors de 0 a 3 anys, aquest servei es realitzarà acompanyant a la mare en el mateix lloc de la gestió, si és al mateix municipi. L’horari d’aquest servei és dilluns a divendres, entre les 10:00 i 14:00 h.

Les dues modalitats del servei són gratuïtes i entren en funcionament l’1 d’abril. Per accedir-hi, cal donar-se d’alta al web del Consell Comarcal del Garraf i, un cop validada la inscripció, es podran fer les reserves del serveis. També caldrà donar d'alta cada menor al web del Consell Comarcal.

En el cas del servei puntual de cangur en dependències municipals, les sol·licituds s’hauran de fer com a mínim 24 hores abans de l’ús del servei (en el cas del dissabte al matí serà com a màxim el divendres fins a les 12:00 h). En el cas del servei de cangur a casa o en dependències municipals per citacions judicials o gestions de caràcter ineludible, caldrà demanar-ho amb 5 dies d’antelació, sempre que sigui possible.

Per fer ús del servei, cal esperar la confirmació que es farà en un temps màxim de 48 hores des de la sol·licitud.

L’Espai Concilia forma part de les accions del Servei d’Informació i Atenció a les Dones – SIAD Garraf per donar resposta a les demandes d’informació i atenció de les dones, potenciar els seus processos d’autonomia i contribuir a la superació de totes les situacions de desigualtat de gènere, i està finançat pel Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Més informació al telèfon 93 810 04 00, correu electrònic siad@ccgarraf.cat o al web www.ccgarraf.cat.

Darrera actualització: 24.03.2023 | 14:51

Imatges