Els Agents Municipals inicien una campanya de sensibilització per millorar la seguretat viària

Divendres, 24 de març de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament d’Olivella s’ha proposat controlar la velocitat del trànsit a les principals vies urbanes del municipi per conscienciar de la importància de complir les normes i disminuir així el risc d’accidents.

Sensibilitzar per millorar la seguretat viària

L’excés de velocitat del trànsit és una preocupació important al municipi, tant per a l’Ajuntament com per a algunes associacions de veïns, que han demanat que es controli i amb les quals es valoraran els resultats per treballar conjuntament possibles mesures. Per això, durant uns dies, els Agents Municipals han controlat la velocitat amb un radar cedit pel Servei Català de Trànsit per recordar als conductors que els carrers d’Olivella formen part d’un nucli urbà i tenen una limitació de velocitat d’entre 30 km/h i 40 km/h.

Amb aquest tipus de controls, l'Ajuntament espera generar més respecte i responsabilitat entre els conductors i augmentar el grau de compliment de les normatives de trànsit vigents.

Resultats del radar

Del 17 al 23 de març, els Agents Municipals d’Olivella han instal·lat 17 punts de control de la velocitat en les vies urbanes amb el radar cedit pel Servei Català de Trànsit i van controlar la velocitat de 235 vehicles. Els Agents han detectat que la velocitat mitjana en les vies senyalitzades a 30 km/h ha estat de 55 km/h i a les vies de 40 km/h, la mitjana ha estat de 61 km/h.

Aquesta operació té l’objectiu d’observar i controlar la velocitat en aquells carrers en què des de la regidoria de Seguretat i Convivència i des dels Agents Municipals han detectat perills per a la seguretat viària, i així sensibilitzar la ciutadania i implantar progressivament les mesures necessàries establertes i proposades en els estudis municipals de mobilitat.

Darrera actualització: 24.03.2023 | 17:24