El Tegar incrementa el servei de manteniment i neteja dels parcs i jardins que ofereix a Olivella

Divendres, 23 d'abril de 2021 a les 11:25

L’Ajuntament dobla l’aportació a aquesta entitat, arribant als 26.150,70 euros.

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olivella ha aprovat un conveni de cooperació amb la Mancomunitat Tegar del Garraf per al servei de manteniment i neteja dels parcs i jardins del municipi. Aquesta entitat desenvolupa aquestes tasques com a centre especial de treball, promovent la integració laboral de les persones amb discapacitats.

El servei de jardineria inclou poda, desbrossada, manteniment dels parterres amb planta arbustiva o floral, sega, tractaments fitosanitaris on sigui necessari i neteja general dels espais verds públics.

Les zones on Tegar ja realitzava el servei de jardineria són els jardins d’Olivella poble, del perímetre i del triangle d’entrada, l’espai verd d’El Ganxo, la poda de les moreres del carrer Sajolida, l’espai verd de Mas Milà (de la zona de l’avinguda Mas Milà cap al c. Aquari), l’espai verd el Vinyet i l’avinguda Mas Mestre. A partir d’ara, a aquests espais s’hi sumaran les zones dels carrers Via Làctia i Fonoll, l’arbrat del camp de futbol, el manteniment de l’arbrat i de la zona enjardinada de plaça Catalunya i voltants, la plaça de la Guatlla, la zona de la pista esportiva de Les Colines, l’exterior de les pistes de tenis i el pàrquing de l’avinguda Mas Mestre.

“Fa molts anys que l’Ajuntament d’Olivella col·labora amb el Tegar per al servei de jardineria, oferint el manteniment i neteja de diverses zones municipals. Ara bé, aquesta col·laboració no estava definida en un conveni de cooperació i hem cregut convenient fer-ho”, explica l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo.

El preu anual del conveni és de 26.150,70 euros, mentre que, fins ara, el cost anual del servei era de 13.079,40 euros. Aquest increment es deu a l’ampliació de les zones on el Tegar hi treballarà. El manteniment d’aquestes zones que abans no estaven incloses el feia la brigada municipal o empreses externes.

“Incloure totes aquestes zones en el conveni permetrà obtenir-ne un control i un seguiment més eficient, un manteniment més adequat i no suposarà un cost extraordinari, ja que d’una manera o altre, el manteniment s’efectuava amb un cost que no és inferior al total de la proposta actual”, ha especificat l’alcaldessa.

Darrera actualització: 23.04.2021 | 15:08