El Punt Jove d’Olivella reobre després de la pandèmia

Divendres, 11 de novembre de 2022 a les 10:00

El Punt Jove d’Olivella ha tornat a obrir aquest octubre i a oferir els seus serveis al jovent de 12 a 29 anys del municipi. Actualment, està situat a la plaça Catalunya número 2, a la urbanització de Mas Milà, i està obert dilluns i divendres de 16:30 a 19:30 hores.

La reobertura ha suposat un replantejament de la dinàmica d’usuari passiu que consumeix les activitats o tallers que l’espai ofereixi sense formar part de la seva creació, per a crear una dinàmica nova on la persona sigui alhora usuària, organitzadora i protagonista. A partir de les inquietuds i les necessitats dels participants, el Punt Jove oferirà un tipus de serveis i acompanyaments adaptats que siguin útils i motivin el jovent, incentivant que s’autoregulin el seu temps de lleure. Més enllà de l’acompanyament i atenció als joves, aquest espai també té l’objectiu de crear xarxa i suport mutu al municipi, fomentant la cohesió social entre el jovent dels diferents nuclis i potenciant el treball conjunt amb entitats i professionals locals.

Per afavorir aquests espais de creixement i autonomia als nois i noies, el Punt Jove ofereix diverses activitats i tallers. Com que fa poc temps que s’ha reobert, l’entitat encara es troba en un punt de coneixença i detecció de les necessitats i inquietuds que tenen els joves del municipi.

Tot i així, ja s’han començat a tenir idees i a moure diferents serveis específics que es volen oferir com cursos de fotografia o tallers de manualitats amb materials reciclats. Aquest dissabte 12 de novembre, el Punt Jove oferirà un taller de graffiti, i el 18 de novembre una xerrada d’ocupació en el marc europeu en la qual podran obtenir informació sobre fer un Erasmus, voluntariats o ocupació a l’estranger.

A més de l’espai de tallers i activitats, el Punt Jove compta amb dos espais més: la sala principal, que és el punt de trobada on hi ha també jocs de taula que es poden utilitzar, i una aula d’estudi per anar a fer deures, estudiar o fer recerca d’informació.

A partir de totes aquestes iniciatives, l’entitat busca oferir un model participatiu i obert per al jovent d’Olivella i tenir una programació continuada d’activitats perquè tots els i les joves tinguin el seu espai per desenvolupar les seves inquietuds i on sentir-se acompanyats.

Darrera actualització: 11.11.2022 | 12:16