El programa Xarxa d'Acompanyament al Municipi atén una vintena de nens i nenes d'Olivella

Divendres, 28 de maig de 2021 a les 00:00

Un total de 19 nens i nenes d'Olivella han acudit aquest curs 2020-2021 al programa Xarxa d'Acompanyament al Municipi (XAM) d'atenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies. Aquest curs, però, a diferència de l'anterior, es va iniciar a finals d'octubre i l'atenció directa el 2 de novembre de 2020.

Aquest curs, la dinàmica i el funcionament del XAM s'ha adaptat a la nova situació social: els nens i nenes participants, de 1r a 6è de primària, han format dos grups heterogenis pel que fa a l'edat, però dividits en dos grups: dilluns i dimecres, d'una banda; i dimarts i dijous, de l'altra. Així, només poden assistir dos dies a la setmana per preservar el grup bombolla.

El XAM també ha dut a terme mesures de seguretat per tal d'evitar el contagi de la Covid-19, ja que s'ha establert un protocol per controlar la desinfecció de mans i de la temperatura en començar i finalitzar el servei, i l'obligatorietat de dur mascareta durant tota la tarda excepte en el moment de berenar, el qual té lloc a l'aire lliure i es preserva la distància de seguretat.

El projecte és un programa d'atenció socioeducativa, un servei públic que dona suport, estimula i potencia l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo, alhora que compensa les deficiències socioeducatives dels infants i adolescents atesos mitjançant el treball individualitzat, el grupal, el treball en xarxa i amb la comunitat.

Darrera actualització: 28.05.2021 | 11:31