El Pacte del Penedès Marítim, al qual està adherit Olivella, aconsegueix augmentar els descomptes de la mobilitat interna per la C-32 sud

Dijous, 22 de juliol de 2021 a les 00:00

El sistema comportarà descomptes als turismes del 40% en el tram Castelldefels - Sitges i del 70% en el tram Sitges - el Vendrell, en els desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i laborable, en el mateix origen i destí, des del primer viatge.

L’Ajuntament d’Olivella és un dels ens públics adherits al Pacte del Penedès Marítim, el qual té l’objectiu de millorar la mobilitat i la seguretat vial al territori, entre els temes a tractar destaquen les freqüències dels serveis de transport públic, l’oferta d’un servei de bus nocturn entre els municipis i les zones tarifàries. La resta de municipis que van signar aquest pacte van ser Sitges, Sant Pere de Ribes, Canyelles, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell, El Vendrell, i els Consells Comarcals del Garraf i del Baix Penedès, conjuntament amb la Federació d'Empresaris del Gran Penedès.

Recentment, la fita que ha aconseguit el Pacte del Penedès Marítim ha estat l’aprovació d’un nou model de bonificacions dels peatges de la C-32 sud (Castelldefels - Sitges - El Vendrell) per afavorir els desplaçaments en aquest àmbit s’aplicarà a partir de l’1 de setembre vinent. Jonay Reguera, regidor d’Urbanisme, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament d’Olivella, ha estat el representant del municipi i ha posat sobre la taula “les demandes i necessitats dels municipis més petits respecte el transport públic i la problemàtica de la mobilitat a les urbanitzacions, com és el cas d’Olivella”.

Aquest model és fruit d’un acord unànime entre la Generalitat de Catalunya i les administracions locals en el marc de la Taula de Mobilitat del Penedès. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament d’Olivella ha remarcat que "aquest acord és un pas endavant perquè es beneficiïn els veïns i veïnes d’Olivella i la mobilitat del territori”.

El nou sistema acordat consistirà en l’aplicació de descomptes en la tarifa del peatge en els desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i en el mateix origen i destí. La bonificació acordada és del 40% en el tram entre Castelldefels - Sitges (barrera Vallcarca) i del 70% en el Sitges - El Vendrell (barreres troncal i lateral de Cubelles i accés de Calafell) i s’aplicarà als vehicles lleugers de quatre rodes, de dilluns a divendres no festius. Així, aquest descompte permetrà afavorir especialment els desplaçaments per raons de mobilitat obligada i que té origen i/o destí en el territori.

Darrera actualització: 22.07.2021 | 13:09