El manteniment de les franges perimetrals una mesura per a la protecció de les urbanitzacions i la prevenció dels incendis forestals

Dimecres, 7 de febrer de 2024

El nou contracte de prevenció d'incendis forestals, on entre d'altres, s'executen les tasques de manteniment forestal de les franges perimetrals de les urbanitzacions i de les diferents zones verdes del municipi, així com un suport a la desbrossada de les herbes dels carrers va començar el passat 22 de gener. Cal recordar que l'Ajuntament d'Olivella porta a cap el manteniment de les franges perimetrals de les urbanitzacions de forma anual des del passat 2018, i que des de 2023 també s'efectua el manteniment forestal de la franja del nucli urbà d'Olivella.

L'empresa contractada és Formació i Treball, que a part de les tasques principals de prevenció d'incendis forestals, és una empresa de reinserció sociolaboral i, per tant, també té l'objectiu de formar persones en risc d'exclusió social amb l'objectiu que es puguin inserir laboralment en empreses del sector.

El contracte és de tres anys amb una possibilitat de dos anys de pròrrogues i per al 2024 suposa un cost anual de 161.808,41 euros. Aquest contracte va vinculat amb el preu públic de prevenció d'incendis forestals de 41,48 euros.

La prevenció d'incendis forestals és cabdal en un municipi d'alt risc d'incendi forestal com Olivella. Els efectes del canvi climàtic ja es deixen entreveure amb un augment de les temperatures que incrementa el risc d'incendi forestal, agreujat en els últims anys per la sequera que està afectant especialment el Massís del Garraf que fa que la temporada de risc d'incendi sigui cada cop més llarga i amb més dies de risc extrem.

Segons l'alcaldessa Marta Verdejo, "en aquests moments té més sentit que mai la decisió presa el 2018 de protegir el municipi fent el manteniment continuat de les franges perimetrals, amb el valor afegit d'apostar per la reinserció laboral de les persones amb risc d'exclusió social". Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient d'Olivella, Jonay Reguera, va destacar que "amb aquestes actuacions es realça la gestió forestal com un actiu per a la prevenció d'incendis".

Darrera actualització: 7.02.2024 | 09:37