El Consell d’Alcaldies es reuneix amb l’Associació de municipis per la mobilitat i el transport urbà

Dijous, 15 d'abril de 2021 a les 00:00

Aquest passat dimecres 14 d'abril es va reunir el Consell d’Alcaldies del Garraf amb l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), al Consell Comarcal del Garraf. Durant la reunió, la presidenta de l’AMTU i alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, va compartir amb les alcaldesses els objectius de l’entitat, que treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic de Catalunya, i va posar a disposició dels ajuntaments l’assessoria i expertesa de l’associació.

Per la seva part, Juan Serra, director general de l’AMTU va exposar a les alcaldesses els serveis que ofereix l’entitat als municipis en relació amb la mobilitat i el transport. En aquest sentit, es van destacar les accions d'assessoria, la recerca de fons econòmics, la formació a personal tècnic i l’organització de debats, com la Primera Trobada Internacional de Mobilitat, que es realitzarà a Sitges properament. En relació al futur, Serra va informar que l’AMTU treballa en nous projectes de promoció de la mobilitat sostenible, en la creació de la targeta ciutadana personalitzada per municipis i en la planificació del creixement territorial de l'entitat. Aquesta associació reuneix més de 155 entitats i enguany fa 20 anys.

Al Consell d’Alcaldies també es va fer repàs dels projectes estratègics i territorials del Garraf: programes comarcals amb finançament europeu, Pla Estratègic d’Activitat Econòmica, i projectes de mobilitat i estratègia territorial.

Així mateix, es va informar de l’aprovació definitiva de la subvenció del projecte “Envelliment actiu i saludable. De la teoria a la pràctica”, en el marc dels Projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT), del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Aquest projecte forma part de l’aposta comarcal de treballar conjuntament amb els ajuntaments i entitats del sector de l’I+D en iniciatives que impulsin la millora de la qualitat de vida de les persones amb dependència i, alhora, dinamitzin el mercat de treball i l’economia de la comarca.

Finalment, Abigail Garrido va informar a les alcaldesses que properament deixarà el seu càrrec com a presidenta del Consell Comarcal del Garraf per a incorporar-se com a Diputada de Turisme a la Diputació de Barcelona. 

El Consell d’Alcaldies va comptar amb la participació de la presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau; l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll; l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet; l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo i la consellera adjunta a presidència, Mònica Gallardo.

Darrera actualització: 15.04.2021 | 17:53