El Consell Comarcal del Garraf convoca la 3a edició del concurs de disseny del cartell pel Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Dimarts, 25 d'octubre de 2022 a les 00:00

El Consell Comarcal del Garraf convoca la tercera edició del concurs de disseny del cartell per a la campanya de sensibilització del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que es commemora el 25 de novembre.

Aquesta és una iniciativa del Servei d’Informació i Atenció a les Dones - SIAD Garraf, amb la finalitat de reunir obres per a la campanya de prevenció de la violència contra les dones, que pretén sensibilitzar la població sobre les diferents violències masclistes digitals que reben les dones, per a construir una societat igualitària, justa i lliure de violències.

Aquest any es vol donar visibilitat a les violències masclistes digitals que són aquelles agressions perpetrades a través d'internet, els ordinadors, els mòbils, les xarxes socials, webs o fòrums, correus electrònics i sistemes de missatgeria instantània o altres mitjans semblants. Els agressors masclistes que les exerceixen busquen menystenir les dones, sobretot les seves parelles i exparelles, així com els seus èxits, aïllant-les, silenciant-les, controlant-les, menystenint-les, amargant-les i deprimint-les. Aquestes violències tenen conseqüències com l’aparició de problemes de salut mental o l’autocensura de les dones que es veuen obligades a abandonar el món digital o a adoptar pseudònims, fet que perjudica greument la seva trajectòria professional.

Per aquest motiu, el tema del cartell ha d’estar relacionat amb aquesta temàtica i ha d’incloure la frase “La violència digital és real”,  i els hashtags #prouvioenciamasclita #stopciberviolencia.

La convocatòria està dirigida a dones empadronades als municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, sense límit. Pel que fa al format del disseny, el cartell ha de tenir una mida de 40 cm per 40 cm. Els originals han de ser aptes per a la reproducció en quadricromia (tots els colors). Les obres s’han de presentar sobre un suport rígid per tal de facilitar-ne l’exposició i el trasllat. Cada participant pot presentar un màxim de 2 obres.

Els treballs es poden presentar des d’avui, 25 d’octubre fins al 10 de novembre, ambdós inclosos, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del Consell Comarcal del Garraf (Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8 de Vilanova i la Geltrú), en horari de 9 a 14 hores, amb cita prèvia i mitjançant una instància genèrica que estarà a disposició de les persones interessades a la mateixa oficina, o a través del web www.ccgarraf.cat.

Hi haurà un únic premi de 400 euros per a la persona guanyadora (subjecte a retenció en concepte d’IRPF). Totes les obres presentades seran exposades al Consell Comarcal del Garraf i/o als municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Les bases del concurs es poden consultar al web www.ccgarraf.cat.

La decisió del jurat serà inapel·lable i s’adoptarà en base a la qualitat artística de les obres, els seus valors creatius i d’innovació, a més de la relació d’originalitat amb el tema proposat i la forma en què es tracta la realitat que es reprodueix.

 

Darrera actualització: 25.10.2022 | 11:53