Comencen els treballs forestals per prevenir incendis al nucli antic

Dijous, 17 de desembre de 2020 a les 00:00

Amb aquests treballs, totes les urbanitzacions del municipi disposaran de les franges perimetrals com a mesura de prevenció d’incendis

Aquest dilluns, 14 de desembre, han començat els treballs d’obertura forestal de la franja perimetral al nucli urbà d’Olivella. Aquesta neteja forestal és una eina clau per a la protecció contra els incendis forestals, i per tant, la seva execució és primordial per a la seguretat de les persones, habitatges, infraestructures i per disminuir el risc de propagació d’un incendi. Cal recordar que Olivella està considerat com un municipi d’alt risc d’incendi forestal.

La franja de protecció perimetral és una extensió de terreny amb una amplada mínima de 25 metres, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida i podada, tal com estableix la Llei 5/2003, de 22 d’abril, de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situades en terrenys forestals. En total, s’actuarà en una superfície de 4,77 hectàrees, segons el projecte de prevenció d’incendis d’Olivella.

Aquests treballs, que es preveu que durin un mes, suposen un cost d’uns 27.000 euros. Els realitzarà l’empresa Arico Forest S.L, sota la direcció d’obra de l’empresa Entre arbres, i amb el suport de l’Oficina Tècnica de Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona.

Amb aquesta obertura de la franja perimetral al nucli urbà, totes les urbanitzacions del municipi disposaran d’aquesta mesura de prevenció d’incendis. Actualment, el manteniment anual de les franges ja obertes el fa l’empresa de reinserció sociolaboral Formació i Treball.

Darrera actualització: 17.12.2020 | 16:12

Imatges

Obertura de la franja perimetral al nucli antic Obertura de la franja perimetral al nucli antic