Arriben les jornades de portes obertes a la Llar d’Infants El Castellot

Dilluns, 15 de març de 2021 a les 00:00

Tindran lloc els dies 12, 14 i 16 d’abril i els horaris en què es pot visitar la llar d'infants municipal són les 17:15 hores, les 17:45 hores i les 18:15 hores.

La Llar d’Infants El Castellot celebra els dies 12, 14 i 16 d’abril les jornades de portes obertes. L’objectiu d’aquestes jornades és obrir l’equipament a la ciutadania per donar l’oportunitat a les famílies de conèixer la Llar d’Infants, tant les instal·lacions com el projecte educatiu, per descobrir com és el centre on podran portar la canalla.

Els horaris en què es pot visitar la llar d’infants municipal són les 17:15 hores, les 17:45 hores i les 18:15 hores. Per assistir-hi, és necessari demanar cita prèvia a través d’aquest formulari online, trucant al telèfon 938 96 84 21 o enviant un correu electrònic a l’adreça a8067429@xtec.cat.

L’Ajuntament és conscient de la importància que té per a Olivella disposar d’una Llar d’Infants que cuidi dels més petits des de la proximitat en el mateix municipi, per això, enguany ha augmentat la partida pressupostària que es destina a aquest servei públic per tal de cobrir despeses extraordinàries i sufragar la reducció d’inscripcions, passant de 55.000 euros a més de 76.000 euros, amb l’objectiu de mantenir-la activa.  

“L’augment del pressupost es deu, principalment, a l’adaptació del centre a les mesures per prevenir els contagis de la Covid-19, a fer-se càrrec del servei durant el primer estat d’alarma quan la Llar estava tancada i a l’esforç econòmic que suposa actualment mantenir-la oberta”, explica el regidor d’Edificis Municipals i Disciplina Urbanística, Mobilitat i Educació, Óscar Madera.

La Llar d’Infants

El projecte educatiu parteix d’una concepció d’infant que és competent: capaç de pensar, observar, participar, decidir, rebutjar i fer propostes, que pot establir vincles afectius i relacions diverses i que pot arribar a ser autònom.

L’escola bressol està oberta des de les 9:00 h i fins a les 17:00 h, amb horaris flexibles d’entrada i de sortida i de dilluns a divendres. Cada grup d’infants té un espai propi, organitzat de tal manera que permet el joc, el descans, l’alimentació, el moviment… També hi ha la zona de canvi i els lavabos. Cada estança dels infants té sortida directa al jardí, espai comú que permet realitzar moltes de les activitats quotidianes i possibilita un major contacte amb la natura i l’entorn proper.

A l’entrada de l’escola hi ha un espai gran i lluminós: la sala polivalent. Aquest espai està plantejat com a lloc de trobada  entre les famílies i els infants i també s’utilitza per a fer tallers en petits grups i activitats col·lectives.

Actualment, hi ha un grup mixt de 0 a 1 anys anomenat romaní i un altre de 2 anys anomenat espígol.

Distintiu Escola Verda

Recentment, la Llar d’Infants El Castellot ha rebut el reconeixement d’Escola Verda que atorga el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat als centres que incorporen, en el seu dia a dia, valors de l’educació per a la sostenibilitat i promouen la implicació activa de la comunitat educativa en la millora de l’entorn del centre.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 10:31