caenfrdees

Noticies

El desplegament de la xarxa 4G a la banda 80MHz arriba a Olivella amb possibles afectacions al senyal de la TDT. Destacado

Per qualsevol dubte es pot trucar al telèfon gratuït 900 833 999.

Els operadors de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, han començat el desplegament de la cobertura de la xarxa 4G a la banda 800MHz al municipi d’Olivella, que permetrà gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l’interior dels edificis i major extensió geogràfica, però que pot produir interferències en la recepció de la senyal de televisió TDT.

Per garantinr la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió de forma totalment gratuïta.

L’entitat prestarà a la ciutadania una sèrie de serveis que inclouen una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que resideixin en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili que els informarà que a partir d’aquest moment podran sol·licitar, de forma gratuïta, l’adaptació de l’antena del seu edifici per evitar possibles interferències en el senyal de televisió.

El desplegament 4G s’emmarca en el que estableix el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d’abril de 2015 en què es va procedir a l’alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de UHF), que fins llavors s’empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés conegut amb el nom de Dividend Digital. Des d’aleshores, aquestes freqüències han estat assignades als operadors de telefonia mòbil per prestar el servei del 4G.

Amb aquestes feines que es desenvoluparan ara al municipi serviran per augmentar la potència de la xarxa fins als 800MHz i oferir una major cobertura a la ciutat, així com augmentar la velocitat de connexió.

Per qualsevol dubte o informar de problemes en la recepció del senyal de televisió es pot trucar al telèfon gratuït 900 833 999 i també adreçar-se a la pàgina web www.llega800.es.

Log in