Accés directe als continguts

Olivella, municipi del Garraf

Data oficial:28/03/2017

Imatge mapa Olivella

Dona

 1. 8 de març
  06/03/2017
  Des del Servei per a la Igualtat us volem convidar a participar en les activitats que farem al voltant del 8 de març a Olivella
  Arxivat a: Dona
 2. Contra la violència de gènere
  23/11/2016
  A càrrec del GAV (Grup d'Atenció a la Víctima) dels Mossos d'Esquadra
 3. Contra la violència de gènere
  16/11/2016
  L’Ajuntament d’Olivella en col·laboració amb Sumar en Femení, l’Escola El Morsell, Mossos d'Esquadra i la Diputació de Barcelona organitzem un seguit d’activitats per treballar la prevenció de la …
  Arxivat a: Dona
 4. Jornades Dona i Salut
  23/05/2016
  Olivella commemora el Dia d'Acció per a la Salut de les Dones amb una sèrie d'activitats
  Arxivat a: Dona
 5. Suport a joves creadors
  23/02/2016
  El disseny del programa formatiu s’ha realitzat pensant en els i les joves emprenedors/es que volen iniciar el seu propi projecte d’emprenedoria en el sector Disenny , Creació i Moda (DCM)
  Arxivat a: Dona, Joventut, Ocupació
 1. 02/10/2015
  Arxivat a: Actes del ple
 2. 02/10/2015
  Arxivat a: Actes del ple
 3. 02/10/2015
  Arxivat a: Actes del ple
 4. 02/10/2015
  Arxivat a: Actes del ple
 5. 02/10/2015
  Arxivat a: Actes del ple

QUÈ FEM DES DEL SERVEI MUNICIPAL PER A LA IGUALTAT DONA-HOME?

Donar resposta a les demandes d’informació i atenció a les dones, potenciant els processos d’autonomia personal de les mateixes dones.

També s’organitzen un seguit d’actes al llarg de l’any:

-         Celebració del 8 de març, dia de la dona treballadora.

-         Jornades dona i salut, al voltant del 28 de maig.

-         Dia contra la violència de gènere, el 25 de novembre.

I també es porta a terme el programa DONA ACTIVA, consistent en la realització d’activitats i talers per a dones, amb l’objectiu de millorar el seu benestar i treballar per millorar la desigualtat de gènere.

QUI HO FA?

La tècnica municipal d’Igualtat.

COM CONTACTAR:

Concertant visita a través del telèfon 93 896 89 46.

A les oficines municipals dela Crivellera, despatxos de l’Àrea d’Acció Social de dilluns a divendres de 9:15 a 14:15 i els dimarts de 17:00 a 19:30

ASSOCIACIÓ DE DONES D'OLIVELLA (ADO)

Servei per a la Igualtat Dona-Home
Servei per a la Igualtat Dona-Home

 

UN MUNTATGE DE VIDEO SOBRE SIS DONES D'OLIVELLA EN ATUR COMMEMORA EL 8 DE MARÇ

El divendres 7 de març es va fer un acte per tal de celebrar el 8 de març al municipi d'Olivella. La realització de la diada es va fer al Centre Cívic la Crivellera a les cinc de la tarda.

En el acte, l’alcalde d'Olivella Joaquim Mas, va recordar el deu anys de funcionament del Servei per a la Igualtat Dona-Home i algunes de  les accions que s'han fet al llarg dels anys. La regidora Monica Martinez, va presentar un muntatge de vídeo de testimonis de dones en situació d'atur on sis dones d'Olivella explicaven com estan vivint el fet d'estar a l'atur i quins recursos personals estan posant en joc per sortir endavant. El muntatge del vídeo i l’organització de l’acte, va anar a càrrec de la Tècnica d'igualtat Silvia Aparicio, i la terapeuta Lourdes Culebras.

La presidenta de L'Associació de Dones d'Olivella, Mavi Fernandez, va llegir l’escrit "Dame un motivo para no rendirme" fet pel grup de dones de l’espai de suport i ajuda mútua “Juntes Podem”. Aquest grup es reuneix tots els divendres en el Servei per a la Igualtat Dona-Home situat a les oficines municipals de la Crivellera  de l’Àrea d’Acció Social de la Crivellera.

La iniciativa del testimoni audiovisual va ser tot un èxit de participació ciutadana i implicació.  

Al finalitzar l'activitat la Associació de Dones d'Olivella va convidar als participants a berenar.

 

            DAME UN MOTIVO PARA NO RENDIRME...

            Altas, rubias, gruesas, jóvenes, morenas, bajitas, delgadas, mayores, madres o abuelas... por distintas que resultemos en apariencia, a todas, sin excepción, en algún que otro momento hemos tenido que vernos las caras con la DECEPCIÓN:

 ...me decepcionó mi marido

...me decepcionó mi familia

...me decepcionó la gente que me rodeaba

...me decepcionó el sistema

...hasta me decepcioné a mi misma cuando después de llamar a mil puertas no conseguí un empleo

   La crisis nos engulló en todos sus aspectos. El marco que nos proporcionaba seguridad desapareció...y despertamos de pie en las dos colas más grandes que hay: la del Inem y la de la Seguridad Social.

 Y piensas:”Hay tanta gente en la misma situación”.

  En ese momento a todas nos han flojeado las piernas y nos hemos sentido presas en un túnel en el que no se ve la salida; suspendidas en el tiempo, mientras la vorágine del mundo continúa sin contar  con nosotras...sin parar.

  Y es ahí cuando buceas en tu interior con el deseo de encontrar un motivo, un buen motivo, para no rendirte... no hay más que llegar al centro de nuestro corazón para leer, grabado con fuego, que eso que nos hace levantarnos y volver a luchar es el AMOR que sentimos hacia nuestra FAMILIA.

  Porque como MUJERES trabajamos por conseguir lo que queremos. Trabajamos por conseguir nuestra propia dignidad, “porque si yo estoy bien todo va a salir mejor”, porque mi fortaleza es un modelo a seguir para mis hijos.

  Para ellos dejo este mensaje: “ del pasado nada vuelve, ni lo bueno, ni lo malo; el futuro no lo sabe nadie...así que disfrutemos del presente que es lo que de verdad tenemos”.

   ¡Qué enorme suerte habernos reconocido a nosotras mismas en el espejo que son  otras mujeres!. Mujeres que nos acompañamos con respeto, con la escucha abierta, con relaciones que nos hacen sentir bien, amistad, risa, esperanza y nuevos sueños. Hemos sido capaces de abrir nuestro corazón y soltar las cosas que nos hacen sufrir, hemos podido llorarlo! Soltar lastres nos ha servido para ponernos de pie con más fuerzas.

  Y si quieres ayudarnos, pregúntanos acerca de nuestros sentimientos...pregúntanos qué necesitamos...y del resto, de trabajar en la construcción de nuestro futuro, nosotras nos ocupamos con  la FUERZA DE NUESTRO AMOR.

                                                                                                    JUNTES PODEM!

                                                                                                            2014

 

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 01/04/2014 a les 18:31h
Olivella, municipi del Garraf

Ajuntament d'Olivella

Plaça Major, s/n. - 08818 Olivella (Garraf)

Telèfon: 938 968 000 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P0814700A

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona